Çocukların Ergenlik Dönemi
Haber detay

Şeytan ve dostları Müslümanların evlatlarını iffetsizleştirmek ve ahlaksızlaştırmak için bütün yolları kullanarak yoğun bir çalışma yapmaktadırlar. Toplumda ahlaksızlığın yaygınlaşmasına yol açan televizyon dizileri, filmler, bilgisayar oyunları, internet, akıllı telefonlar özellikle çocukları tehdit ederken, buna ahlaksızlık ve iffetsizlik üzerine yazılmış çocuk romanlarının eklendiği görülmektedir. Sadece iffetsizlik ve ahlaksızlık üzerine kurgulanmış, ele almaktan ve okumaktan insanın hayâ edeceği bu tehlikeli kitapların hedefinde 12-15 yaşlarındaki çocuklar bulunmaktadır. Böylece, korunmadan yoksun çocukları ateşin içerisine sürüklemektedirler.

Çocukların ergenlik zamanı, önemli ve hassas bir dönemdir. Kız olsun erkek olsun, çocukların anne ve babalarının yardımlarına en fazla ihtiyaç duydukları, değişime uğrayan duygularıyla ve henüz olgunlaşmayan İslami şahsiyetleriyle şeytana ve ifsat çevrelerinin tuzağına en fazla müsait oldukları zamandır. Bu dönemde korunmaları için desteğe ihtiyaçları vardır. En küçük bir zaaf ve ihmalkârlık çocukları ifsat ateşine sürükleyip sapmalarına sebebiyet verebilir.

Çocuklarımızı İslami ahlak üzere büyütmek zorundayız. Hayatımız bütün yönleriyle İslami olmalı. Evlerimize giren gazeteler, dergiler, kitaplar, izlediğimiz televizyon kanalları, internet ve akıllı telefonlar ile ilgili göstereceğimiz duyarsızlık çocuklarımızın kontrolümüzden çıkmalarına sebebiyet verebilir.

Çocuklarımızın 24 saatini kontrol altına almak zorundayız. Kimlerle gezdikleri, nerelere gittikleri, kimlerle arkadaşlık yaptıkları, ibadetleri, tesettürleri, okudukları kitaplar, dinledikleri müzikler, izledikleri filmler… kısaca her şeylerinden haberdar olmalı, onları yönlendirmeliyiz.

Çocuklarımızın şeytan ve taraftarlarının oyun ve tuzaklarından korunması ve helal dairesinde yaşamalarının sağlanması için;

-Evimizi tamamıyla İslami bir mekân haline getirmeliyiz. Haram olan ve harama yol açan hiçbir şey evimize girmemeli, hiçbir konu konuşulmamalı. Evdeki ilişkilerimiz, birbirimize hitabımız, giyimimiz, yiyeceklerimiz, televizyonumuz, kitaplarımız, misafirleri ağırlamamız, kısaca tüm hayatımız İslami ölçülere dayanmalıdır.

-Evlerimizde düzenli olarak İslami dersler yapmalıyız. Çocuklarımızla birlikte Kur’an-ı Kerim ve İslami kitaplar okumalı, birlikte ibadet etmeli ve vakit namazlarını cemaatle kılmalıyız.

-Mümkün mertebe çocuklarımızı eğitimin karma yapıldığı, kızlarla erkeklerin bir arada okuduğu, yerlerde okutmamalıyız.

-Çocukları okul okuyan anne ve babalar, çocuklarının arkadaşlarını kendileri belirlemelidir. İslami hassasiyetleri bulunan, duyarlı, haram ve helal sınırına dikkat eden ailelerin İslami terbiye almış çocuklarıyla arkadaşlık yapmaları sağlanmalıdır.

-Çocukların aile tarafından tayin edilen ve uygun görülen arkadaşların dışında başkalarıyla görüşmemeleri, mümkün mertebe konuşmamaları, bunlardan kitap, flaş, cd gibi şeylerin alışverişinde bulunmamaları sağlanmalıdır.

-Şüpheli en küçük bir davranış fark ettiğimiz takdirde derhal harekete geçmeli, bir sıkıntının olup olmadığına bakmalıyız. Herhangi bir sıkıntı söz konusu olduğunda hemen müdahale etmeli ve gereğini yapmalıyız.

-Kız çocuklarımızın İslami duyarlılık sahibi ailelerin kızlarıyla arkadaşlık yapmalarını sağlamalıyız.

-Çocukların bulundukları ortamlarda İslam’ın belirlediği sınırları aşmaları durumunda derhal gerekli müdahaleyi yapmalıyız. Çocuklarımızı bu konuda uyarmalı, gerekirse okullarını değiştirmeli, olmazsa okuldan almalıyız.

-Evlatlarımızın geleceğimiz olduğunu unutmamalıyız. Ahlaksızlıkların ve iffetsizliklerin peşine takılmaları ve günah işlemeleri geleceğimizin ateşe atılması demektir. En kaliteli okullarda bile okusalar, en yüksek dereceleri bile alsalar, iffetsizlik ve ahlaksızlık çukuruna düştükten sonra bütün bunların hiçbir değer ifade etmediğini bilmeliyiz.

Rabbim çocuklarımızı şeytan ve dostlarının tüm hile ve oyunlarına karşı korusun. İslam ve Müslümanlara hizmet edecek evlatlar bahşetsin

Allah’a emanet olun.

İnzar

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Haber detay

Reklam

Haber detay

Anket