DUALARIMIZ: Ya Rabbi! Bizi mümin kardeşlerimize karşı şefkatli, merhametli; kafirlere karşı da şiddetli ve tavizsiz kıl
Haber detay

DUALARIMIZ: Ya Rabbi! Bizi mümin kardeşlerimize karşı şefkatli, merhametli ve tevazu sahibi; kafirlere karşı da şiddetli ve tavizsiz kıl.

Ya Rabbi!

Kardeşlerimizle bir bedenin uzuvları gibi olduğumuzu ve bedendeki bir uzvun rahatsızlanması ile diğerlerinin de rahatsızlandığını bize idrak ettir. Ve o bilinçle hareket etmeyi nasib et.

Ya Rabbi!

Başımıza gelen musibetlere üzüldüğümüz gibi kardeşlerimizin başına gelen musibetlere de üzülmeyi, kendimiz için sevindiğimiz her durumda kardeşimiz için de sevinmeyi nasib et.

Ya Rabbi!

Mü’min kardeşlerimize karşı kalbimize sonsuz bir sevgi yerleştir. Ancak bu sevgi bizi adaletsizliğe ve sevdiğimizin hatasını görmemeye sevk etmesin.

Ya Rabbi!

Kardeşlerimizin bize karşı işledikleri hatalarını dünyada affetmeyi, kusurlarını örtmeyi ve onlara merhamet etmeyi bize nasib et. Günahlarımızı affet. Kusurlarımızı ört ve bize merhamet et.

Ya Rabbi!

Kardeşlerimizin hatalarına karşı anlayışlı olmayı ve onların kusurlarından çok kendi kusurlarımızla ilgilenmeyi nasib et.

Ya Rabbi!

Müslüman kardeşini dünyada sevindireni Allah’ın da dünya ve ahirette sevindireceğini; kardeşini dünya dertlerinin birinden kurtaranı Allah’ın da kıyamet günü dertlerinden kurtaracağını bize idrak ettir ve bize böyle davranmayı nasib et.

Ya Rabbi!

Eğer Mü’min kardeşimize faydamız dokunmuyorsa en azından zararımızın da dokunmamasını, eğer bizden sevinç bulmuyorsa elem de görmemesini, eğer dilimiz onu övmüyorsa en azından onu yermemeyi bize nasib et. Ve bizi; Müslümanların, ellerinden ve dillerinden selamet bulup zararından emin oldukları kimselerden eyle!

Ya Rabbi!

En çok sevdiğin kullarına gönderdiğin ve onunla dayanma güçlerini arttırdığın bela ve musibetlere karşı bize sabır ver.

Ya Rabbi!

İnsana verdiğin sabır kuvvetinin evham yolunda dağıtılmadığı müddetçe her musibete karşı kafi gelebileceğini bize idrak ettir.

Ya Rabbi!

Çekiciliğine ve şeytanın kışkırtmalarına rağmen, ömrümüzün sonuna kadar günaha düşmeme ve haramın http://sicaksexhatlari.xyz sınırlarında dolaşmama konusunda bize sabır ver.

(Veysi KAYA)

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Haber detay

Reklam

Haber detay

Anket