DUALARIMIZ: Ya Rabbi! Hz. Âdem’den bu yana tevhid mücadelesi uğrunda mücadele edip şehid düşen kardeşlerimizin makamını yükselt.
Haber detay

Ya Rabbi! Yeryüzünde senin yolunda yapılan mücadelenin şahitleri olarak yanına aldığın şehidlerin aslında ölü olmadıklarını ve senin emrinle bizim bilmediğimiz bir yaşamı sürdürüp rızıklandırıldıklarını bize idrak ettir.

Ya Rabbi! Ömrümüzü, salihlerin yaşamı gibi sana ibadet etmekle geçirmemizi, ömrümüzün sonuna kadar şeytan ve askerleriyle mücadele etmeyi ve ahirde de şehadet mertebesine ulaşmayı bize nasib et.

Ya Rabbi! Yüce İslam uğrunda şehid, tutuklu ve muhacir olanların eş, çocuk ve tüm akrabalarına onların yolunu sürdürmeyi, davalarını sahiplenmeyi, yollarından ve davalarından ayrılmamayı ve musibetlere karşı tahammül, teselli ve sabır nasip et. Onları Cennet-ül Firdevs’te, bir daha ayrılmamak üzere birbirlerine kavuştur. Dünyanın dört bir yanında esaret altında bulunan, muhaceret yaşayanlara ve ailelerine ise dünyada bir çıkış kapısı aç. Selamet içinde birbirlerine muzaffer olarak kavuştur. Onları, insi ve cinni şeytanlardan, şer güçlerin hile ve tuzaklarından koruyup onlara yem yapma. İnayetinle onları her türlü kötülükten muhafaza et.

Ya Rabbi! Bu dinin tesisinin sıkıntı, korku, zorluk, zindan, hicret ve sonunda şehadetten geçtiğini, Allah’ın rızasına ve Cennete böyle ulaşıldığını, ahirete inanmayan düşmanlarımızın bile davaları için bu sıkıntılara katlanırken, bizim gevşekliğimizin ancak iman eksikliğinden kaynaklandığını bize idrak ettir. İmanımızı arttır, ayaklarımızı sabit tut ve bize kaldıramayacağımız ağır yük yükleme. Üstesinden gelemeyeceğimiz imtihanlarla bizi imtihan etme.

Ya Rabbi! Engellenemeyecek olan ve herkesin tadacağı ölümün zamanı geldiğinde, küfre teslim olup zelil bir şekilde ölmektense, ezilen mazlum halk uğruna, tüm ömrümüzü yolunda harcadığımız yüce dava uğruna, tarihten beri devam eden ve günümüzde sancağını taşıdığımız tevhid uğruna, islam dininin ve şeriatının hâkimiyeti uğruna ve en önemlisi, Allah uğruna; batıla karşı, zulme karşı, şeytana, dostlarına ve ordularına karşı, küfrün ve şirkin günümüz temsilcilerine karşı mücadele edip aziz bir şekilde geride takip edilecek bir yol ve sünnet bırakarak şehid olmayı bize nasib et.

Ya Rabbi! Resulullah aleyhissalatu vesselam’ın bize yaptığı tüm emirlere itaat etmeyi bize nasib et.

Ya Rabbi! Her nereden ve kimden gelirse gelsin hakkı kabul etmeyi ve itaat etmeyi nasib eyle.

Ya Rabbi! Bizi Mü’min kardeşlerimize karşı şefkatli, merhametli ve tevazu sahibi; kâfirlere karşı da şiddetli ve tavizsiz kıl.

Ya Rabbi! Kardeşlerimizle bir bedenin uzuvları gibi olduğumuzu ve bedendeki bir uzvun rahatsızlanması ile diğerlerinin de rahatsızlandığını bize idrak ettir. Ve o bilinçle hareket etmeyi nasip eyle.

Ya Rabbi! Başımıza gelen musibetlere üzüldüğümüz gibi kardeşlerimizin başına gelen musibetlere de üzülmeyi, kendimiz için sevindiğimiz her durumda kardeşimiz için de sevinmeyi nasip eyle.

Ya Rabbi! Tüm Müslümanlara karşı kalbimize sonsuz bir sevgi yerleştir. Ancak bu sevgi bizi adaletsizliğe ve sevdiğimizin hatasını görmemeye sevk etmesin.

Ya Rabbi! Kardeşlerimizin bize karşı işledikleri hatalarını dünyada affetmeyi, kusurlarını örtmeyi ve onlara merhamet etmeyi bize nasip et. Günahlarımızı affet. Kusurlarımızı ört ve bize merhamet et (âmin velhamdullillahi Rabbil Âlemin)

(Veysi KAYA)

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Haber detay

Reklam

Haber detay

Anket